آموزش خیاطی و مزیت های آن
خیاطی چیست؟
آموزش خیاطی بسیار آسان است و در بسیاری موارد با هنرهای دیگر مانند بافتني، رودوزي، تكه دوزي، قلاب بافي، سنگ دوزي، مرواريد دوزي و … در ارتباط است و خیاط در دوخت سفارشات خود از آنها استفاده می کند.
اگر به پارچه و مد و لباس علاقه زیادی داشته و فرد منظم و دقیقی هستید، این شغل مناسب شماست. خیاطی هنر و حرفه دوخت انواع لباس، پرده و … است. خیاط فردی است که بر اساس سفارشات مشتریان به دوخت انواع لباس، پرده و … می پردازد. برخی از خیاط ها به صورت فردی و برخی در کارگاه های خیاطی یا شرکت های تولید لباس، همراه گروهی از خیاط ها کار می کنند.
زمینه های مختلف خیاطی
شما بعد از گذراندن آموزش خیاطی از صفر میتوانید در یک یا دو رشته مورد علاقه خود مهارت بیشتری کسب کنید و در آن رشته به صورت تخصصی کار انجام دهید. رشته های مختلفی مانند پوشاک زنانه، پوشاک بچه گانه، پوشاک مردانه، پرده، دوخت سرویس آشپزخانه، رومیزی، رویه مبل و… و حتی با آموزش دیدن دوخت لباس عروس به صورت تخصصی کار خود را انجام دهید.
درآمد خیاطی:
هرچند درآمد خیاط ها متفاوت است اما شما میتوانید پله به پله درآمد خود را با گرفتن سفارشات بیشتر و همچنین مهارت بالاتر افزایش دهید. درآمد یک خیاط به فاکتورهای مختلفی مانند مهارت، تعداد سفارشات، خیاط خانگی بودن یا صنعتی و همچنین شناخته شدن به عنوان یک فرد حرفه ای بستگی دارد.
خیاطی در منزل
پیدا کردن شغل دوم معمولا بسیار سخت است چون هماهنگی با ساعات کاری خودتان انتخاب را دشوار میکند اما خیاطی برای شغل پاره وقت یا شغل دوم گزینه بسیارمناسبی است. در ساعات بیکاری خود میتوانید در منزل و با حداقل تجهیزات یعنی یک چرخ خیاطی که در اکثر خانه ها موجود است خیاطی کنید حتی برای کسانی که شغل اول آنها نیز به صورت شیفت های چرخشی است این کار مناسب است چون کارفرمای شغل دوم خود شما هستید. شما میتوانید با سرمایه کم و در منزل خود شغل دوم را داشته باشید.
لوازم مورد نیاز برای آموزش خیاطی از پایه چیست؟
بعد از انتخاب و خرید چرخ خیاطی نوبت به یک سری لوازم جانبی خیاطی می رسد. اصلی ترین این لوازم عبارتند از:
- جاسوزنی
- بشکاف
- ماسوره
- نخ
- سوزن
- کاغذ الگو
- رولت خیاطی
- خط کش
- گونیا
نکته های مهم خیاطی آسان
نکته شماره1: قد استاندارد تونیک با دست آویزان تا سر انگشتان دست میباشد.
نکته شماره 2: برای برش بالاتنه ی جلو برای کارور جلو نيم سانت جاى دوخت بديد.
نکته شماره 3: برای پرو گیری پاترون شخصى همیشه لباس رو برعکس پوشیده اضافات گرفته شود.
نکته ی شماره 4: موقع سردوز کردن درزها حتما به جهتی که درز میخوابد روی سردوز دوختش بیافتد.چون دوخت سردوز پشت و رو دارد.وداخل لباس تمیزتر میشود.
نکته ی شماره 5: موقع دوخت زیر بغل و فاق شلوار حتماً از درجه ی ریز چرخ استفاده شود تا دوام بیشتری داشته باشد.
نکته ی شماره ی 6: برای متراژ دامن تمام کلوش 4 قد و مقدار محاسبه شده ی شعاع بر 4 ضرب شود تا بدونید با چه قدی چه مقدار پارچه نیاز است.
نکته ی شماره ی7: مقدار برش کش برای کمر دامن یا شلوار مقدار دورکمر را منهای 2.5 تا 4 کنید به نسبت افراد لاغر یا چاق.
نکته ی شماره ی 8: برای اینکه در پارچه های ریون درزها موقع استفاده شکافته نشوند حتما از جلو کار را زیر چرخ بکشید.
نکته ی شماره ی 9: برای تیز کردن قیچی خیاطی، قیچی را ببندید و از نوک قیچی با فشار یک سوزن دستی ضخیم قیچی را باز کنید یک بار کشیده شود تیزی قیچی را احساس میکنید.
نکته ی شماره 10: برای رو کاری هر قسمت از لباس حتماً از رو روکاری کنید چون دوخت را تمیزتر نشان میدهد.
نکته ی شماره ی 11: برای اینکه موقع دوختن پایین چادر دوخت موج نخورد بعد از تا کردن و تنظیم کردن یک مقدار روی میز دست را عقب جلو کنید. تا از حالت موج دربیاید.
نکته ی شماره ی 12: برای روکاری پایین شلوار لی موقع کوتاه کردن اگه نخ روکاری نداشتید از نخ مورد نظر سه لا ماسوره رو پرکنید و بدوزید دوخت بسیار شکیلی میدهد.
نکته ی شماره ی 13: برای اینکه روکاری لباس تمیز و یکنواخت دربیاد به هیچ عنوان به سوزن نگاه نکنید.بلکه به کنار پایه نگاه کنید و پایه رو با کنار دوخت تنظیم کنید.
منابع خبری:
برای ارسال دیدگاه باید کاربر سامانه باشید
ورود | ثبت نام